Czy można lepiej zakończyć wakacje niż aromatycznym, soczystym i dobrze doprawionym azjatyckim szaszłykiem z kurczaka? No nie sądzę :) Łapcie przepis na kurczakowe sataye, w których zakochacie się od pierwszego kęsa! Składniki (4 porcje): około 1 kg filetu z piersi kurczaka 100 ml mleczka kokosowego light 10-13% Kara 1 łyżeczka pasty z czosnku, imbiru i chili House of Asia 1 łyżeczka pasty z trawy cytrynowej House of Asia 1 łyżeczka curry 1 łyżeczka cukru trzcinowego 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka zi... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...