Przepis na : śniadanie
Kocham kozie sery, a ten wędzony od Goat Farm po prostu wielbię. Jest wprost stworzony do tego, by komponować z nim potrawy podawane na ciepło. W sezonie pomidorowym bardzo często przygotowuję chrupiące pełne smaku bruschetty z różnymi dodatkami. Tak też właśnie wyglądało moje dzisiejsze śniadanie. Płynne żółtko rozlewające się na grzance z pomidorami to czyste złoto 😋😁 A jak dodać do tego plaster podwędzanego sera koziego, to już jesteśmy w kulinarnym niebie 😊 Składniki (4 porcje): 4 plastry sera kozi... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...