Najlepszy przepis na tradycyjną cukinię marynowaną w słoikach na zimę, który zawsze się udaje. Cukinia świetnie sprawdzi się do: sałatek, kanapek, przekąsek oraz obiadu. Uwielbiam cukinię, dlatego każdego roku zamykam ją w słoikach w słodko kwaśnej zalewie. Po pasteryzacji będzie cieszyć smakiem przez całą zimę. Cukinii nie może zabraknąć w mojej spiżarni. Nie sposób w sezonie wykorzystać cukinię, która rośnie w moim ogródku. Dlatego jej nadmiar marynuję. Zawsze jest pod ręką. Zimową porą otwieram słoik i czuję... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Blog kulinarny Ania gotuje to moja książka sprawdzonych przepisów na
- pożywne śniadania
- pyszne obiady
- zdrowe sałatki
- domowe ciasta i desery