Świetnie smakuje z herbatą w okresie jesienno-zimowym. Mimo, że do zrobienia soku używa się tylko liści wiśni, autentycznie czuć smak owoców. Sprawdzony przepis od mojej mamy. Składniki: 1 kg aronii 200 liści wiśni 1,5 l wody 0,5 kg cukru kilka cytryn (lub 1 płaska łyżka kwasku cytrynowego) W dużym garnku umieść: aronię, liście wiśni i 1,5 l wody. Doprowadź do wrzenia i gotuj jeszcze przez 30 minut. Przecedź sok przez sitko do innego garnka. Następnie dodaj cukier, sok z cytryny i doprowadź do wrzenia, wymieszaj. Z... czytaj dalej...
Witam,
prowadzę dwujęzycznego wegetariańskiego bloga kulinarnego: oczywiście znajdziesz tu przepisy, ale też recenzje restauracji i ostatnio kupionych produktów spożywczych. Na blogu pojawiają się też wpisy dot. szeroko pojętej kultury, m.in. filmu oraz wydarzeń kulturowych z mojego miasta - Rzeszowa. Zapraszam do lektury:).