Sól soli nierówna. Przeczytajcie, skąd pochodzi i co nam daje sól, czym się od siebie różni. Zobaczcie koniecznie, jak za pomocą kilkunastu rodzajów soli, które bez problemu zrobicie w swoim kuchennym laboratorium, przenieść jedzenie na wyższy poziom smaku! SÓL – POCHODZENIE Sól to podstawowa przyprawa i konserwant, używana przez ludzi do przygotowywania i przechowywania pożywienia od tysięcy lat. Najstarsze wzmianki o jej używaniu i pozyskiwaniu przez wygotowywanie wody morskiej pochodzą z 6000 roku p.n.e, z ... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Szamotam się w kuchni już od 15 lat. Gotuję bo lubię- odkrywanie ciągle nowych smaków i możliwości sprawia mi ogromną przyjemność. Troszczę się przez gotowanie- karmiąc tych, których kocham.
Bloguję, bo moi znajomi mieli serdecznie dość bezradnego patrzenia na zdjęcia kolejnych posiłków. Teraz i oni, i Wy, nieznani mi Czytelnicy, mając na podkładkę moje kuchenne sukcesy i niewypały, macie szansę się wykazać i trochę pomieszać we własnych garach.
Chodźcie, dajcie się poprowadzić za rękę po kuchni a pokażę Wam, że diabeł jak zawsze tkwi w szczegółach.
Życie kucharki to ciągła walka między mieszczeniem się w rozmiar 36, a dokładką. To co, jeszcze po kawałeczku?
Jestem też na Facebooku, na stronie Karo In The Kitchen.
Znajdziecie tu relacje ‚od kuchni’ i zapowiedzi nadchodzących postów. Zapraszam!