Bez owijania w bawełnę, bez zbędnych wstępów, prosto do tematu. Opis prowadzenia tegorocznej uprawy, chorób, oprysków, tradycyjnie już dane robota klimatu – znajdziecie w poprzednim moim wpisie – z opisami wszystkich odmian wysokorosnących sezonu 2021, klikając o TUTAJ . W tym roku to dwarfów i odmian kompaktowych miałam najwięcej, bo aż 27. Czy żałowałam? Ani przez chwilę! Część rosła w kastrach i w donicach 15 i 20 litrowych pod chmurką, część w obu tunelach. Jak się spisały? Jak rosły? Jak smakowały? Zapra...
Szamotam się w kuchni już od 15 lat. Gotuję bo lubię- odkrywanie ciągle nowych smaków i możliwości sprawia mi ogromną przyjemność. Troszczę się przez gotowanie- karmiąc tych, których kocham.
Bloguję, bo moi znajomi mieli serdecznie dość bezradnego patrzenia na zdjęcia kolejnych posiłków. Teraz i oni, i Wy, nieznani mi Czytelnicy, mając na podkładkę moje kuchenne sukcesy i niewypały, macie szansę się wykazać i trochę pomieszać we własnych garach.
Chodźcie, dajcie się poprowadzić za rękę po kuchni a pokażę Wam, że diabeł jak zawsze tkwi w szczegółach.
Życie kucharki to ciągła walka między mieszczeniem się w rozmiar 36, a dokładką. To co, jeszcze po kawałeczku?
Jestem też na Facebooku, na stronie Karo In The Kitchen.
Znajdziecie tu relacje ‚od kuchni’ i zapowiedzi nadchodzących postów. Zapraszam!