Wiśnie na zimę w lekkim syropie – do ciast i deserów

Wiśnie na zimę w lekkim syropie – do ciast i deserów

Wiśnie na zimę w lekkim syropie – do ciast i deserów

Szczyt sezonu ogrodowego. Tu się wiśnie gną pod ciężarem owoców, a tam pomidory nabierają kolorów, a tu znowuż prawie 100 róż do cięcia, a jeszcze trawnik do skoszenia, a przecież rabaty do pielenia na cito, a ja co – biegam na tych krótkich nóżkach, dźwigam konewki, przerzucam kompost… Taki to teraz jest czas, że podrapać się w pupę nie ma kiedy 🤷 ‍♀️   I z tej okazji dzisiaj dla Was przepis w nowej konwencji – na szybko! Cały animowany, neutralnie udźwiękowiony i krok po kroku podpisany co i jak. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Karo in the Kitchen

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Składniki E - sprawdź, co kryje się pod chemicznymi dodatkami do żywności

Chemiczne dodatki do żywności potocznie nazywane „składnikami E” zostały dopuszczone do użytku przez instytucje Unii Europejskiej i są one uznawane za bezpieczne i dozwolone do użycia.

Czytaj dalej...

Tradycyjne potrawy świata - Singapur

Czy zastanawiałeś się kiedyś jakie tradycyjne potrawy są przygotowane w Singapurze?

Czytaj dalej...

Autor

Karo In The KitchenKaro In The Kitchen

Szamotam się w kuchni już od 15 lat. Gotuję bo lubię- odkrywanie ciągle nowych smaków i możliwości sprawia mi ogromną przyjemność. Troszczę się przez gotowanie- karmiąc tych, których kocham.

Bloguję, bo moi znajomi mieli serdecznie dość bezradnego patrzenia na zdjęcia kolejnych posiłków. Teraz i oni, i Wy, nieznani mi Czytelnicy, mając na podkładkę moje kuchenne sukcesy i niewypały, macie szansę się wykazać i trochę pomieszać we własnych garach.

Chodźcie, dajcie się poprowadzić za rękę po kuchni a pokażę Wam, że diabeł jak zawsze tkwi w szczegółach.

Życie kucharki to ciągła walka między mieszczeniem się w rozmiar 36, a dokładką. To co, jeszcze po kawałeczku?

Jestem też na Facebooku, na stronie Karo In The Kitchen.
Znajdziecie tu relacje ‚od kuchni’ i zapowiedzi nadchodzących postów. Zapraszam!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, ogórki, sernik, ciasto, piernik, sernik nowojorski, przetwory

Inne przepisy z Karo in the Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.