WYSIEWY, ROZSADY Pomidory wysiewałam w tym sezonie w trzech turach – od 22 do 25 lutego odmiany samokończące – karłowe i dwarf, od 12 do 16 marca pozostałe odmiany. 7 dodatkowych odmian wysokorosnących „na zapas” i „na wszelki wypadek” posiałam 5 i 6 kwietnia. Podsumowując – nawet z prawidłowym doświetlaniem rozsady jakim dysponuję w warunkach domowych WCZESNY WYSIEW W LUTYM NIE MA ŻADNEGO SENSU, chyba że ma się ogrzewaną i podświetlaną szklarnię żeby zapewnić roślinom optymalne warunki zaraz po ich wys... czytaj dalej...
Szamotam się w kuchni już od 15 lat. Gotuję bo lubię- odkrywanie ciągle nowych smaków i możliwości sprawia mi ogromną przyjemność. Troszczę się przez gotowanie- karmiąc tych, których kocham.
Bloguję, bo moi znajomi mieli serdecznie dość bezradnego patrzenia na zdjęcia kolejnych posiłków. Teraz i oni, i Wy, nieznani mi Czytelnicy, mając na podkładkę moje kuchenne sukcesy i niewypały, macie szansę się wykazać i trochę pomieszać we własnych garach.
Chodźcie, dajcie się poprowadzić za rękę po kuchni a pokażę Wam, że diabeł jak zawsze tkwi w szczegółach.
Życie kucharki to ciągła walka między mieszczeniem się w rozmiar 36, a dokładką. To co, jeszcze po kawałeczku?
Jestem też na Facebooku, na stronie Karo In The Kitchen.
Znajdziecie tu relacje ‚od kuchni’ i zapowiedzi nadchodzących postów. Zapraszam!