Przysmak Samuraja, czyli sajgonko - krokieciki z mięskiem i sezamową nutką :)
Przysmak Samuraja, czyli sajgonko - krokieciki z mięskiem i sezamową nutką :)
Pewnego razu wpadłam do sklepiku z azjatycką żywnością, kupiłam płatki ryżowe do sajgonek i się zaczęło :) Jako, że zbytnio nie mam zaufania do mięsa mielonego w restauracjach, a uwielbiam sajgonki, postanowiłam zrobić je sama, a potem wpadłam na pomysł by zrobić je na nieco inny sposób, czyli w panierce. I wyszedł mi taki szybszy sposób na krokieta, bo nie trzeba się bawić w pieczenie naleśników, a smakuje pysznie :) Farsz: 30-40 dag ugotowanego mięsa wieprzowego (najlepiej karkówki) 1 duża cebula 1 jajko Sól ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Smakowy Raj
Autor
Smakowy Raj Olinka
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mięso, tarta, jajko, mielone, bułki, naleśniki, sezam, cebula, mięso mielone, krokiety, ziemniak, ziemniaki, barszcz, naleśnik, sałatka, karkówka, sałatki, mięsa pieczone, dania mięsne, karkówka w cebuli, pieczeń z mięsa mielonego, pieczeń z mielonego, pyszna sałatka, pieczona karkówka, karkówka pieczona, krokiety z mięsem, jajka nadziewane, dania na gorąco, jajka z farszem, sałatka ryżowa
Inne przepisy z Smakowy Raj
Dodaj komentarz