Pleśniak z masą budyniową z rabarbaru

Pleśniak z masą budyniową z rabarbaru

Pleśniak z masą budyniową z rabarbaru

Większość ciast z rabarbarem można piec tylko wtedy, gdy jest na niego sezon, gdyż konieczne jest użycie świeżego owocu. Pleśniak można upiec o dowolnej porze roku, gdyż możemy użyć zamrożonego rabarbaru. Wiem, że nie można go spotkać w sklepach, ale można kupić surowy, umyć, obrać, pokroić na kawałki i zamrozić. Po wyjęciu z zamrażalnika pozostawić na godzinę lub dwie, posypać cukrem i pozostawić, by puścił sok. Na pewno każdy będzie zaskoczony, gdy zimą uraczymy go takim pysznym kawałkiem ciasta :) Ciasto:... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smakowy Raj

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

Smakowy Raj OlinkaSmakowy Raj Olinka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, sok, budyń, ciasto na niedziele, por , pleśniak, tarta, kruche ciasto, przepisy na kruche ciasto, kruche ciasta, ciasto kruche, ciasto budyniowe, pyszne ciasto, ciasto z masa, ciasta z masa, ciasto z bezami, ciasto z białek , bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto z masą budyniową

Inne przepisy z Smakowy Raj

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.