Klasyk nad klasykami, uwielbiam, podaję i smakuję często! Znam wersję z rodzinnego domu z dodatkiem octu, bardzo wytrawnie, jednak z octu w swoim domu rezygnuję kiedy mogę. U mnie mizeria, klasyczna ze śmietaną, domowa, lekko doprawiona, gdzie sól i pieprz przełamuje delikatny cukier puder. Dla mnie zrównoważona wersja, najlepsza. Podaję do dań z ziemniaków i mięs, pieczonych, smażonych, duszonych. Wspaniała domowa mizeria, jeden z najlepszych dodatków do obiadu. Składniki: 2 ogórki węże kubek, 200 ml śmietany... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?
Czytaj dalej...