Mięso w sosie musztardowym

Mięso w sosie musztardowym

Mięso w sosie musztardowym

Niepozorna musztarda potrafi zastąpić w kuchni szereg przypraw. Warto o niej pamiętać nie tylko z okazji grillowanej kiełbasy, ani sosu vinaigrette do sałatki. Intensywny aromat musztardy dodaje potrawom niepowtarzalnego smaku. Kwasowość natomiast sprawia, że wykorzystana do mięs, czyni je wyjątkowo kruchymi. Marynowanie Najczęściej musztardę do mięs wykorzystuję do wykonania marynaty. Musztardę sarepską mieszam z olejem rzepakowym, solą, pieprzem, majerankiem i tymiankiem. Jeśli chcę uzyskać smak ziołowy. Jeśli n... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kucharzyca

Autor

Kucharzyca

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

marynaty, sosy, mielone, ryby, sałatki, sałatka, ryba, curry, rosół, kiełbasa, szparagi, wieprzowina, mięso, dipy, mus, mięso mielone, sałatka curry, salatka z jajkiem, lekkie sałatki

Inne przepisy z Kucharzyca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.