Surówka z kapusty w kilka minut idealnie sprawdzi się na grilla lub jako pyszny dodatek do obiadu. Jest smaczna, prosta do przygotowania i robi się ją dosłownie w parę chwil. W sezonie letnim najlepiej będzie wykorzystać młodą kapustę, ale równie dobrze sprawdzi się pekińska. Jeśli mamy białą kapustę najlepiej po posiekaniu ją posolić, ugnieść ręką i odstawić na 15 minut, następnie odcisnąć z wody. Kapusta będzie dzięki temu bardziej miękka. Surówka jest bardzo zdrowa i lekka, także nawet będąc na diecie, mo... czytaj dalej...
Według dietetyków istnieje kilka pokarmów, które obecne w naszej diecie ograniczają przyrost tkanki tłuszczowej.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...Dieta warzywno-owocowa. Bez mięsa, tłuszczu oraz białej mąki. Sposób na pobudzenie swojego organizmu.
Czytaj dalej...