KUCHENNA APTEKA #31 - OLEJ Z PESTEK DYNI

KUCHENNA APTEKA #31 - OLEJ Z PESTEK DYNI

KUCHENNA APTEKA #31 - OLEJ Z PESTEK DYNI

Olej z pestek dyni zwany "zielonym złotem" to olej o zielono-brązowej barwie i orzechowym smaku oraz zapachu. Jest to olej bardzo aromatyczny i należy do najsmaczniejszych olejów jakie znam. Popularny w krajach Europy południowo-wschodniej, zwłaszcza w Austrii, Słowenii i na Węgrzech. W Polsce to wciąż mało znany olej, a szkoda...  Jego zastosowanie jest dość szerokie, bo można go używać nie tylko w kuchni, ale także w kosmetyce oraz w celach leczniczych. Zawiera mnóstwo przeciwutleniaczy, witamin oraz mine... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny

Autor

Kuchnia MagdaLenyKuchnia MagdaLeny

Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

śniadania, dynia, ciasto, tarta, obiad, desery, deser, zupa, ciasteczka, kolacja, ciastka , sernik, torty, tort, bez pieczenia, ryby, ciasto bez pieczenia, sałatki, sałatka, ciasta bez pieczenia, pasta, chleb, dieta, surówka, ryba, sosy, sernik na zimno, serniki na zimno, dynia pieczona, tort orzechowy

Inne przepisy z Kuchnia MagdaLeny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.