Ogórki małosolne

Ogórki małosolne

Ogórki małosolne

Ogórki małosolne - są pyszne na chleb z wędliną, do sałatki lub jako dodatek do obiadu. Wbrew pozorom są łatwe i szybkie do przygotowania. Po za tym lubię zapach kopru, czosnku i kiszenia się ogórków.  Składniki na jeden 1 l słoik: 8-9 sztuk ogórków gruntowych  kwiat kopru 2 liście winogrona kilka listków z wiśni 4 ząbki czosnku 1 l wody 1 łyżka soli Wodę wlać do garnka, wsypać sól i zagotować. W międzyczasie ogórki, kwiat kopru i liście umyć. Czosnek obrać. Ogórkom odciąć końcówki. Do słoika włoży... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ugotować

Warto przeczytać

Dieta Daniela

Dieta warzywno-owocowa. Bez mięsa, tłuszczu oraz białej mąki. Sposób na pobudzenie swojego organizmu.

Czytaj dalej...

Mity. Dlaczego nie łączyć pomidora z ogórkiem?

Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?

Czytaj dalej...

Autor

Mariola MoskalMariola Moskal

Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ogórki, słoik, wiśnia, ogórki kiszone, ogórki małosolne, obiad, chleb, sałatka, sałatki, sałatka do obiadu, pyszna sałatka, szybki obiad, obiad na szybko, szybka sałatka, szybkie sałatki, lekkie sałatki

Inne przepisy z Ugotować

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.