Przepis na : obiad
Jak ugotować i przygotować ośmiornicę? Jakiś czas temu na moim profilu na Instagramie @smyk_w_kuchni_blog pokazywałam Wam, jak przygotowywałam ośmiornicę, wiele osób nie wie, jak podejść do tego "stwora", zatem dzisiaj mój sposób na te pyszności. Ośmiornicę kupujemy zamrożoną, zatem w pierwszej kolejności musimy ją rozmrozić, najlepiej zrobić to w lodówce przez noc. Mięso ośmiornicy nie może być gumowate ani twarde po ugotowaniu, powinno być mięciutkie, a skóra w całości zachowana. Ośmiornica po ugotowaniu powinna... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...Zbiór fit przepisów na każdą okazję : obiad, śniadanie, deser, czy kolację. Jeśli dbasz o linię, to zestawienie tych przepisów jest idealne dla Ciebie :-)
Czytaj dalej...Zapraszam na bloga- http://smykwkuchni.blogspot.com/
kocham odkrywać nowe smaki, łączyć to co wydaje sie nie do połączenia, lubię smak słodko- kwaśny, połączenie oliwy z oliwek i octu balsamicznego z ciepłą bagietką, gotowanie ma sens tylko dla kogoś, a posiłek zawsze smakuje lepiej we dwoje...przy świecy ;-)