Cukinia w zalewie curry to idealny dodatek do sałatki greckiej oraz niedzielnego obiadu. Czas wykonania: 1 h Ilość porcji: 19 słoików 0,25 l Składniki: 2,8 kg cukinii (2,5 kg po obraniu) Zalewa: 2,5 litry wody 2 szklanki (460 g) cukru 2 szklanki (0,5 l) octu 10% 3 łyżki (15 g) curry 2 łyżki kremu z gorczycy (lub innej musztardy) 1 łyżka kurkumy 1 łyżka pieprzu 1 łyżka gorczycy żółtej 4 liście laurowe 3 ząbki czosnku Przygotowanie cukinii w zalewie curry: Przygotuj zalewę: wymieszaj wszystkie składniki i zagotuj. ... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Nie jestem profesjonalistką i nie skończyłam żadnej szkoły gastronomicznej, ale po prostu lubię gotować. Gotowanie sprawia mi wiele przyjemności, cieszę się że mogę uczyć się nowych rzeczy i zbierać nowe doświadczenia.