Cukinia w zalewie curry

Cukinia w zalewie curry

Cukinia w zalewie curry

Cukinia w zalewie curry to idealny dodatek do sałatki greckiej oraz niedzielnego obiadu. Czas wykonania: 1 h Ilość porcji: 19 słoików 0,25 l Składniki: 2,8 kg cukinii (2,5 kg po obraniu) Zalewa: 2,5 litry wody 2 szklanki (460 g) cukru 2 szklanki (0,5 l) octu 10% 3 łyżki (15 g) curry 2 łyżki kremu z gorczycy (lub innej musztardy) 1 łyżka kurkumy 1 łyżka pieprzu 1 łyżka gorczycy żółtej 4 liście laurowe 3 ząbki czosnku Przygotowanie cukinii w zalewie curry: Przygotuj zalewę: wymieszaj wszystkie składniki i zagotuj. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KuchniaWeDwoje.pl

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.