Drugie życie mięsa z zupy. Nie lubię wkładania mięsa na którym ugotowano zupę jako wkładki do tej zupy. Staram się wykorzystać je inaczej. Albo podaję je w sosach , panieruję i obsmażam, przerabiam na farsze itp. Na tych pałeczkach ugotowałam wywar na botwinkę (Rosołowa botwinka ze szczyptą sumaku) - warzywa z wywaru zużyłam na sałatkę , a pałeczki podam z ryżem jaśminowym. Czytaj więcej » czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Uważam, że powiedzieć o kimś ---,,Kura domowa "--- to komplement .