Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem i koperkiem

Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem i koperkiem

Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem i koperkiem

Taką surówkę, jeśli jeszcze jej nie znacie, po prostu musicie sobie zrobić. Jest pyszna i bardzo uniwersalna, będzie pasowała do większości dań mięsnych. 1 kapusta pekińska 1 długi ogórek zielony 1 pęczek koperku 3 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany 18 % 2 łyżki majonezu (u mnie 1 łyżka kieleckiego, 1 łyżka majonezu babuni) odrobina soku z cytryny lub białego octu winnego zioła prowansalskie sól, pieprz Kapustę szatkujemy. Obranego ogórka kroimy na pół. Za pomocą łyżeczki wydrążamy gniazda nasienne. Następnie każdą poł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Na Talerzu

Warto przeczytać

Mity. Dlaczego nie łączyć pomidora z ogórkiem?

Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.