Idealnie wiosenna zupa chrzanowa z austriackiej Styrii - regionu, który już kilka razy gościł na naszym blogu. Przybliżyliśmy już najsłynniejszy styryjski produkt, czyli olej z pestek dyni - polecamy spojrzeć na przepis na sałatkę z soczewicy z olejem z pestek dyni . Tym razem przyszła pora na chrzan. Składniki (4 porcje): - 2 szklanki bulionu - 2 łyżki oleju lub wegańskiego masła - 2 łyżki mąki - 1 szklanka mleka owsianego - 1 szklanka roślinnej śmietanki - 50 g tartego chrzanu - sól, pieprz - 4 łyż... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...