Kalafior - właściwości odżywcze Kalafior jest warzywem z rodziny kapustowatych, jest odmianą kapusty warzywnej. Ma w sobie wiele cennych wartości odżywczych. Zawiera witaminy antynowotworowe: A, C i E oraz takie witaminy jak K, B 1 , B 2 , B 6 i witaminę C. Kalafior zawiera między innymi : sód, potas, żelazo, magnez, wapń, mangan, miedź, cynk, fosfor, fluor, chlor, karoteny, jod. Kalafior podczas gotowania ma przykry zapach dlatego, że w jego trakcie wydziela się siarka. ... czytaj dalej...
Dieta ta nie polega na zbytecznym głodzeniu się. Osoby na tej diecie mogą jeść nawet desery a zbędne kilogramy i tak lecą w dół.
Czytaj dalej...Jeżeli masz dodatkowe kilogramy w postaci tkanki tłuszczowej i ćwiczysz, a nie możesz ich spalić to może coś jest nie tak w diecie.
Czytaj dalej...Zapraszam również na strone na facebooku https://www.facebook.com/kuchniavegetarianki/