Pieczeń "mielonka" z fasoli i grzybów

Pieczeń

Pieczeń "mielonka" z fasoli i grzybów

W ubiegłym roku pierwszy raz posadziłam w ogródku fasolę odmiany Piękny Jaś. Wyrosła przeogromna i często trzeba było poprawiać jej podpory. Obrodziła niesamowicie, więc teraz wymyślam różne potrawy z jej udziałem. Oto jedna z nich.   Składniki: 1,5 szklanki białej fasoli typu Piękny Jaś 2 liście laurowe łyżeczka lub dwie suszonego cząbru 3 jajka pojemnik (jak po margarynie) grzybów mrożonych (użyłam mieszanki podgrzybków, borowików i koźlarzy) 2 suszone podgrzybki marchew śliwki suszone garść suszonej ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Weekendy w domu i ogrodzie

Autor

Badylarka

gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

fasola, grzyby, żurawina, śliwka, kapustą, ogórki, kanapka, kanapki, majonez, fasolka, sałatka, sałatki, sałatka z majonezem, przystawki, salatka z jajkiem, sałatka włoska, sałatka wegetariańska

Inne przepisy z Weekendy w domu i ogrodzie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.