Przepis podstawowy na pastę jajeczną, czyli smarowidło do pieczywa z jajek ugotowanych na twardo. Puszysta pasta jajeczna z gotowanych jaj w połączeniu z odrobiną majonezu i szczypiorku. Niezastąpione kanapkowe smarowidło do świeżego pieczywa lub chrupiących grzanek. Pamiętam że jako dziecko nie znosiłam tej pasty, teraz zupełnie nie potrafię zrozumieć jak może komuś nie zasmakować. Jeśli lubisz zajadać jajka na śniadanie, a omlet, jajecznica lub kanapki z tradycyjnym jajem na twardo wieją nudą, przygotuj ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...prostepesto.pl
ktoto.info
delaware24.pl
usacorp.pl
odebrac.pl
pychamniam.pl