Częsta pozycja na wszelkich spotkaniach i imprezach u nas, i naszych znajomych. Przygotowanie jej zajmie Wam kilka chwil. Jest lekko słodka i delikatna. Można zapakować ją w słoiczek na wynos do pracy. Składniki: około 10 cm kawałek pora, 5 dużych jajek, seler konserwowy - słoiczek, 3/4 puszki kukurydzy konserwowej, puszka ananasa w kawałkach, 3 łyżki majonezu, sól, pieprz do smaku. Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo. Drobno kroimy albo ścieramy na grubych oczkach na tartce. Seler, kukurydzę i ananasa odsącz... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...