
Częsta pozycja na wszelkich spotkaniach i imprezach u nas, i naszych znajomych. Przygotowanie jej zajmie Wam kilka chwil. Jest lekko słodka i delikatna. Można zapakować ją w słoiczek na wynos do pracy. Składniki: około 10 cm kawałek pora, 5 dużych jajek, seler konserwowy - słoiczek, 3/4 puszki kukurydzy konserwowej, puszka ananasa w kawałkach, 3 łyżki majonezu, sól, pieprz do smaku. Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo. Drobno kroimy albo ścieramy na grubych oczkach na tartce. Seler, kukurydzę i ananasa odsącz... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...