Wokół stołu – jak to ugryźć – raki, owoce morza, kawior

Wokół stołu – jak to ugryźć – raki, owoce morza, kawior

Wokół stołu – jak to ugryźć – raki, owoce morza, kawior

Raki (rak rzeczny, rak szlachetny) Nie wiem czy wiecie, ale spożywanie raków w Polsce sięga aż czasów piastowskich, jest to więc jedna ze starszych udokumentowanych potraw. A najlepsze jest to, że zanim stały się one wykwintnym daniem serwowanym na pańskich stołach jako niesamowity rarytas, to stanowiły jeden z podstawowych składników diety ubogiego chłopstwa. Jednak z czasem i wyższe sfery doceniły smak rakowego mięsa i skorupiaki te do dziś są serwowane na wykwintnych przyjęciach. Są tym bardziej docenian... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kate's Kitchen

Autor

Kate's KitchenKate's Kitchen

O mnie

Dietetyk, doradca żywieniowy, biolog. Jestem pasjonatką kuchni i dobrego zdrowego jedzenia. Uwielbiam podróże i sport.

Ciągle poszerzam swoją wiedzę w oparciu o studia oraz dodatkowe kursy specjalistyczne z zakresu dietetyki, suplementacji oraz coachingu.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, krewetki, pieczywo, sałatka, sałatki, dieta, grill, impreza, sushi, owoce morza, dania bez mięsa, sałatka na grilla, salatki do grilla

Inne przepisy z Kate's Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.