Przepis na : deser
Ciasto drożdżowe z jabłkami i kruszonką Przepis na idealne ciasto drożdżowe z jabłkami i kruszonką, które w błyskawicznym tempie będzie znikało z talerzy, szczególnie w wersji na ciepło, czyli zaraz po wyciągnięciu z piekarnika, w towarzystwie szklanki wiejskiego mleka – takie jest najlepsze. Ciasto drożdżowe z jabłkami i kruszonką (brytfanka 25x30cm) Składniki: 250ml mleka 3łyżki mąki 1 łyżka cukru Drożdże 50g 100g masła 100g cukru 550g mąki 3 jajka Szczypta soli 2 jabłka cynamon Kruszonka 25g masła 25g cukru 50... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...