Przepis na : śniadanie
Kanapka na ciepło z boczkiem i podagrycznikiem to moja propozycja na tani ale niezwykle smaczny i na długo sycący lunch lub kolację. Znacie podagrycznik? To bardzo popularna dziko rosnąca w zacienionych miejscach roślina, uważana często za chwast. Ta roślinka ma sporo cennych wartości, minerałów, witamin – warto ją jeść. Młode liście i pędy zbieramy wiosną i latem. Mają ciekawy marchewkowo – selerowy smak. Można zjadać je na surowo lub po obróbce termicznej. Dodawać do sałatek, zup, zapiekanek itd. Dzisiaj... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.
Czytaj dalej...