Sałatka z bazylią i jeżynami

Sałatka z bazylią i jeżynami

Sałatka z bazylią i jeżynami

Składniki: (2 porcje) mieszanka sałat, np. roszponka, endywia frisee, endywia escarola mała garść listków świeżej bazylii zielonej mała garść listków świeżej bazylii fioletowej 1 szkl. jeżyn 120 g. sera camembert 1 małe jajko 4 łyżki bułki tartej 3-4 łyżki oleju rzepakowego Winegret 4 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki miodu Sałaty oraz bazylię dokładnie opłucz i osusz. Camembert (cały, okrągły) włóż do miseczki z rozmąconym widelcem jajkiem i obtocz w każdej strony. Przełóż do miseczki z ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Delicious Place

Autor

Delicious Place

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, bułki, sos winegret, sałatka, sałatki, sosy, roszponka, bagietka, przystawki, przekąski, przekąska, sos czosnkowy, salatka z jajkiem, sałatka z roszponką

Inne przepisy z Delicious Place

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.