Udka z piekarnika w marynacie / Baked Chicken Legs

Udka z piekarnika w marynacie / Baked Chicken Legs

Udka z piekarnika w marynacie / Baked Chicken Legs

Przepis na : obiad

Dziś zapraszam na obiad z kurczakiem w roli głównej. Udka z piekarnika w marynacie ziołowej z warzywami to łatwy przepis do przygotowania na szybko - marynowanie mięsa zajmuje parę chwil, resztę pracy wykonuje za nas piekarnik. Aby pieczone udka wyszły soczyste i pyszne, bardzo ważna jest aromatyczna marynata do mięsa . Moja zawiera sporo przypraw: suszone zioła, cytrynę, odrobinę musztardy, a także granulowany czosnek i cebulę. Dzięki temu, że nie zużywamy dużej ilości tłuszczu jak przy smażeniu, taki kurcza... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Lekcje w kuchni

Warto przeczytać

Halloween najlepsze przepisy!

Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.

Czytaj dalej...

Najlepsza dieta na zimę

Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

9 najlepszych sałatek na imprezę!

Na każdej imprezie nie może zabraknąć dobrych drinków i smacznego jedzenia. Oczywiście najlepsze są szybkie przekąski, potocznie nazywane finger foods, jednak nie może też zabraknąć sałatek.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.