Brukselka gotowana w mleku

Brukselka gotowana w mleku

Brukselka gotowana w mleku

Jeśli lubicie brukselkę tak jak ja, to polecam gotowanie  jej z dodatkiem mleka i cukru.W domu nie ma nieprzyjemnego zapachu, a samo warzywo jest delikatne i świetnie się nadaje jako ciepła, przekąska, czy składnik zimnej sałatki. Składniki: 1 kg brukselki 3/4 szklanki mleka 3 łyżeczki masła 3 łyżki bułki tartej 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka cukru kilka gałązek szczypiorku kilka listków bazylii Przygotowanie: Brukselkę przebrać, umyć i wrzucić do garnka. Zalać wodę, tak aby zakrywała warzywo. Dodać mleko, cukier... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gosia gotuje

Autor

Gosia gotujeGosia gotuje

Lubię gotować, w kuchni nie boję się eksperymentować, a konkretny przepis, to dla mnie często jedynie mały drogowskaz. Z przyjemności odkrywania nowych smaków można bowiem stworzyć coś olśniewającego, z czegoś co właśnie znajduje się w lodówce. Mieszkam we Wrocławiu.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, brukselka, warzywa, bułki, przekąska, przekąski, przekąski na ciepło, sałatka, sałatki, wegetariańska, sałatka z bobem, sałatka wegetariańska, smaczna sałatka

Inne przepisy z Gosia gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.