Duszona piers kurczaka w aromatycznej marynacie

Duszona piers kurczaka w aromatycznej marynacie

Duszona piers kurczaka w aromatycznej marynacie

Przepis na : obiad

 Niedzielny obiad warto zaplanować sobie dzień wcześniej. Mięso ma szanse nabrać przez noc aromatu marynaty, jest czas, aby dobrać odpowiednie dodatki, a co za tym idzie zaoszczędzić wolne chwile na odpoczynek. Taka pierś z kurczaka z kością i skórą jest wdzięcznym i szybkim mięsem do przyrządzenia.  Dzięki wyrazistej marynacie jest pełne aromatu, soczystości i smaku. Koniecznie wypróbujcie, polecam  :)     Składniki: -pierś z kurczaka z kością i skórą  - mały kubek śmietany 18%... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przemyslenia

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.