Długo pieczona karkówka w marynacie z wędzonej papryki z sosem majonezowo-paprykowym
Długo pieczona karkówka w marynacie z wędzonej papryki z sosem majonezowo-paprykowym
Przepis na : obiad
Kolejne danie typu – Mało roboty-wielkie WOW! Karkówka jakiej nigdy nie próbowaliście. Mięciutka, soczysta, delikatna. Nawet mi smakowała (a ja raczej unikam mięs innych, jak białe :) ) Mięso marynujemy, a następnie wkładamy do pieca na 6 godzin :) Długie, powolne pieczenie spowoduje, że mięso nabierze wyjątkowego smaku, aromatu, a przy tym będzie bardzo delikatne. Pieczeń z karkówki możemy zamarynować nawet do 24 godzin wcześniej. Polecam szczególnie na imprezy , gdzie jest sporo gości. Nie narobicie ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Moja Delicja
Autor
mojadelicja
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mięso, sosy, karkówka, papryka, marynaty, pasta, pasty, śniadanie, mielone, śniadania, czosnek, pieczona karkówka, karkówka pieczona, mięsa pieczone, miód, kanapka, ziemniak, żurawina, drugie śniadanie w pracy, impreza, majonez, ziemniaki, pieczywo, rukola, sałatka, kanapki, do pracy, obiad, sałatki, dania obiadowe
Inne przepisy z Moja Delicja
Dodaj komentarz