Kapusta pak choi z patelni z prażonym słonecznikiem, imbirem, czosnkiem, odrobiną miodu i chilii

11
  • Kapusta pak choi z patelni z prażonym słonecznikiem, imbirem, czosnkiem, odrobiną miodu i chilii
  • Kapusta pak choi z patelni z prażonym słonecznikiem, imbirem, czosnkiem, odrobiną miodu i chilii

    Ta nieduża, podłużna kapusta, o luźnych liściach, to prawdziwe bogactwo witamin i minerałów. Zawiera antyutleniacze, kwas foliowy, żelazo, wapń, potas, witaminy z grupy B i C. Jest niskokaloryczna, działa przeciwzapalnie i regulująco ciśnienie.  Nazywana jest także pakczoj, bok choi lub kapustą chińską. Pochodzi z Azji, gdzie do dzisiaj jest ważnym składnikiem azjatyckich dań. Od pewnego czasu doceniana jest także i u nas, gdyż ma bardzo różnorodne zastosowanie. Można jej użyć do przygotowania zupy, ja... Czytaj dalej na blogu Codzienna kuchnia niecodzienna


    Tematycznie do tego przepisu

    Inne przepisy z Codzienna kuchnia niecodzienna

    Dodaj komentarz