Domowe pszenne bagietki z dodatkiem wędzonej papryki - miękkie i delikatne, długo zachowujące świeżość

Domowe pszenne bagietki z dodatkiem wędzonej papryki - miękkie i delikatne, długo zachowujące świeżość

Domowe pszenne bagietki z dodatkiem wędzonej papryki - miękkie i delikatne, długo zachowujące świeżość

Domowe pszenne podłużne bagietki - delikatne i miękkie w środku i z lekko chrupiącą skórką. Pachną oryginalnie, bo wędzoną papryką. Przepis wart wypróbowania. Tradycyjna bagietka jest bardzo delikatna i miękka w środku, ale skórkę ma bardzo chrupiącą. Moja jest troszkę inna, bo skórka jest tylko lekko chrupiąca, ale za to środek cudownie miękki i wilgotny. Te bagietki mają inny niż tradycyjne kolor i pachną inaczej. Do ich przygotowania wykorzystałam mieloną wędzoną paprykę. Pomysł na ten przepis zaczerpnę... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Codzienna kuchnia niecodzienna

Warto przeczytać

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.