Przepis na : kolacja
Piersi z kurczaka w ziołach prowansalskich Sprawdzą się i na obiad i jako wędlina i jako mięso, które możemy wykorzystać do sałatek, wrapów czy do warzyw. Bardzo lubię zioła prowansalskie, to chyba moja ulubiona mieszanka ziołowa. Ich skład to najczęściej tymianek, rozmaryn, cząber, oregano choć można w tej mieszance znaleźć czasem i bazylię i natkę pietruszki i lubczyk czy też kwiat lawendy. Delikatne mięso kurczaka bardzo dobrze komponuje się z tą mieszanką ziołową. Mięso przyprawione w ten sposób gotuję przez 12 m... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...