Przepis na : śniadanie
Pasta jajeczna i świeża bułeczka to przepis na idealne śniadanie. Robi się ją naprawdę banalnie! Przepis na pastę jajeczną Składniki: 10 jajek, pęczek szczypiorku, 3 łyżki dobrego majonezu, pieprz, sól. Jak zrobić pastę jajeczną? Jajka ugotuj na twardo , ostudź w zimnej wodzie, obierz, następnie przeciśnij przez siteczko lub posiekaj. Szczypiorek pokrój drobno. Składniki pasty wymieszaj w misce z majonezem, dopraw solą i pieprzem. Wstaw do lodówki, aby pasta się schłodziła, następnie ponownie wymieszaj. Podawaj... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...