Te udka z kurczaka smakują i wyglądają jak upieczone na rożnie, a w rzeczywistości zostały zrobione w zwykłej brytfance. Wystarczy patent z patyczkami. Dzięki nim udka rumienią się równomiernie z każdej strony i nie leżą w tłuszczu. Wychodzą doskonale. Przepis na udka pieczone jak z rożna Składniki: 5 udek z kurczaka, 5 ząbków czosnku, łyżeczka papryki mielonej, 2 łyżki oleju , sól, pieprz, będziesz potrzebować też 5 grubych patyczków do szaszłyków. Jeśli masz cienkie, użyj 2-3 na każde udko. Jak zrobić ud... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...