Roladki schabowe ze szparagami. PRZEPIS

Roladki schabowe ze szparagami. PRZEPIS

Roladki schabowe ze szparagami. PRZEPIS

W tych roladkach kryją się jędrne szparagi, rozpływający się ser, a całość jest zawinięta w rumiany boczek. Przepis na roladki schabowe ze szparagami Składniki: 5 plastrów schabu wieprzowego, 15 zielonych szparagów , 5 plastrów żółtego sera, 5 plastrów boczku wędzonego, olej, sól, pieprz, potrzebne będą też krótkie patyczki lub wykałaczki. Jak zrobić roladki schabowe ze szparagami? Plastry schabu cienko rozbij tłuczkiem, oprósz solą i pieprzem. Na każdy kawałek połóż plaster sera, na nim ułóż po trzy szparag... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Polska

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.