Ja najbardziej lubię prawdziwy sos czosnkowy, bez różnych dodatków z torebek lub polepszaczy smaku. Nadaje się do wszystkiego: mięs, sałatek i innych potraw :) Potrzebujemy: 3 duże łyżki majonezu pół opakowania dużej śmietany 4 ząbki czosnku oregano odrobina mleka Polecam robić sos w słoiku, ponieważ kiedy wstawimy go w otwartym naczyniu do lodówki - cała lodówka będzie pachnieć sosem a tego nie chcemy :) A więc, majonez i śmietanę dokładnie razem mieszamy, wyciskamy czosnek i przyprawiamy oregano. Jeżeli chcemy aby... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...Kocham gotować :)