Masło z pestek dyni

Masło z pestek dyni

Masło z pestek dyni

Przepis na : śniadanie

Pyszne masełko przygotowane z prażonych pestek dyni. Dobre do koktajli, zup, sałatek, dressingów. Pestki dyni zawierają spore ilości magnezu i żelaza. Ale o ich właściwościach nie będę pisać. Jest w sieci mnóstwo rzetelnych informacji.  SKŁADNIKI: 150-200 g pestek dyni (wybrałam zielone) szczypta soli 3-4 łyżki oleju (można dodać z pestek dyni)  PRZYGOTOWANIE: Pestki dyni uprażyć na patelni i przestudzić. Zmielić w młynku na masło dodając szczyptę soli. Przełożyć do czystego, wyparzonego i sucheg... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu AZgotuj!

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.