PASTERYZOWANA SAŁATKA Z FASOLKI SZPARAGOWEJ W SOSIE POMIDOROWYM + FILMIK

PASTERYZOWANA SAŁATKA Z FASOLKI SZPARAGOWEJ W SOSIE POMIDOROWYM + FILMIK

Bardzo smaczna sałatka z fasolki szparagowej w sosie pomidorowo cebulowym. Świetnie się sprawdza zimą na imprezach, jako dodatek do dań mięsnych. Polecam.  SKŁADNIKI :  2 kg fasolki szparagowej + woda i sól do gotowania  2 słoiczki przecieru pomidorowego 3 spore marchewki 6 obranych cebul 3/4 szklanki oleju  6 dużych łyżek cukru  1 duża łyżka soli  10 łyżek octu  1 łyżka słodkiej papryki  ostra papryka do smaku  1 płaska łyżeczka pieprzu 200 ml wody  3 liście...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne Fantazje Marioli

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.