Fasolka szparagowa

Fasolka szparagowa

Mam wrażenie, że żadne z warzyw nie kojarzy się tak bardzo z latem jak fasolka szparagowa. Ugotowana, okraszona roztopionym masłem i posypana bułka tartą jest nieodzownym elementem tradycyjnej kuchni kiedy na termometrach ponad trzydzieści kresek. Fasolka szparagowa należy do rodziny roślin strączkowych i pochodzi z Ameryki Północnej i Południowej. Odmiany to fasolka żółta i zielona. W smaku niczym się nie różnią, natomiast żółta ma więcej potasu i fosforu, a zielona – kwasu foliowego i beta-karotenu. Fasolkę...

Czytaj dalej na blogu wiecejwarzyw.pl

Autor

Ksenia-wiecejwarzywpl

Nazywam się Ksenia. Jestem studentką dietetyki, która każdą wolną chwilę spędza w kuchni. Założyłam bloga wiecejwarzyw.pl, żeby dzielić się z Wami pomysłami na to jak wprowadzić do codziennego jadłospisu więcej warzyw, o których niestety często zapominamy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

fasolka, fasolka szparagowa, tarta, cukinia, bułki, wegańskie, sałatka, sałatki, makaron, sos winegret, ziemniaki, feta, sosy, makarony, niskokaloryczne, sałatka z fetą, salatka z makaronem, salatka z jajkiem, sałatki do pracy, sałatka do pracy

Inne przepisy z wiecejwarzyw.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.