Bardzo mnie cieszy to, że znowu zapanowała moda na kiszonki. Są one bardzo zdrowe ponieważ są nieocenionym źródłem wielu witamin i minerałów. Poza tym zawierają kwas mlekowy, który powstaje podczas fermentacji. Oczyszcza on organizm i wzmacnia nasz system odpornościowy, reguluje florę bakteryjną i wspomaga trawienie. Kisić można większość warzyw, ale u nas największą popularnością cieszą się kiszone ogórki i kapusta. Ja natomiast chciałam Was dziś zachęcić do zakiszenia kalafiora z odrobiną papryczki... czytaj dalej...
Dieta ta nie polega na zbytecznym głodzeniu się. Osoby na tej diecie mogą jeść nawet desery a zbędne kilogramy i tak lecą w dół.
Czytaj dalej...Jeżeli masz dodatkowe kilogramy w postaci tkanki tłuszczowej i ćwiczysz, a nie możesz ich spalić to może coś jest nie tak w diecie.
Czytaj dalej...Kilka wartościowych uwag odnośnie zdrowego odżywiania. Zmniejsz ilość spożywanych posiłków, ale zwiększ ich częstotliwość.
Czytaj dalej...