zielone pomidory w korzennej marynacie...

zielone pomidory w korzennej marynacie...

zielone pomidory w korzennej marynacie...

Składniki: 2 kg zielone pomidory, 5 sztuk cebula, 4 większe marchew, marynata korzenna, 8 szklanek woda, 3/4 szklanki ocet 10 %, 1/2 szklanki cukier, 1 czubata łyżka goździki, 1 łyżeczka cynamon, 4 sztuki liście laurowe, 6 sztuk ziele angielskie całe pomidory zielone dobrze umyć pokroić je w plastry od strony szypułek - nie będzie się rozlatywał miąższ cebule obrana pokroić w plasterki a marchew obraną zetrzeć na tarce w plasterki wsypać 1 łyżkę soli, lekko ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W Mojej Kuchni Lubię

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.