Chleb zapiekany z mozzarellą i oliwkami

Chleb zapiekany z mozzarellą i oliwkami

Chleb zapiekany z mozzarellą i oliwkami

Przygotowanie tego efektownego chleba jest banalnie proste! Wystarczy naciąć go w kratkę, nadziać mozzarellą i oliwkami, zapiec i gotowe! Pyszna, chrupiąca skórka, delikatny miąższ, rozpływająca się w ustach mozzarella i wyraziste oliwki stanowią doskonałą przystawkę do sałatek podczas kolacji ze znajomymi. Polecam!SKŁADNIKI: 1 bochenek chleba (dowolny rodzaj)o,5 kostki masła (użyłam ekologicznego)2 kulki mozzarelligarść czarnych oliwek (mogą być zielone)szczypiorekWYKONANIE: Piekarnik nagrzej do 200 stopni C.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Słodko-Słony Świat Ilony

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.