Burgery z panierowanym kurczakiem pieczonym

Burgery z panierowanym kurczakiem pieczonym

Burgery z panierowanym kurczakiem pieczonym

Burgery z panierowanym kurczakiem pieczonym Z podudzi z kurczaka wyjąć kość (jeżeli są z kością), zdjąć skórę i delikatnie rozbić. Przygotować trzy naczynia. Do jednego wsypać mąkę pszenną i ziemniaczaną, przyprawę curry, pieprz cayenne, sól i wymieszać. Do drugiego wybić jajka i dokładnie je roztrzepać. Do trzeciego wsypać panierkę panko. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200°C. Rozbite mięso panierować najpierw w mące, następnie w roztrzepanych jajkach, a na koniec dokładnie obtoczyć w panierce panko. Mięso ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu ememe kitchen

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.