Gumbo z Nowego Orleanu Udka z kurczaka umieścić w garnku. Dodać 1 łodygę selera naciowego, 1 marchewkę, pietruszkę, 1 cebulę, 1 liść laurowy. Wlać 1 i 1/2 litra wody i ugotować delikatny bulion. Gotować do miękkości mięsa. Pod koniec gotowania dodać 1 łyżeczkę soli. Bulion odcedzić i odstawić na bok. Mięso odstawić do przestudzenia, a następnie zdjąć skórę, wyjąć kości i pokroić, marchewki pokroić na grubsze plasterki. Pozostałe warzywa z gotowania bulionu wyrzucić. Selera naciowego pokroić na plasterki grub... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...