Kiszone jabłka z przyprawami korzennymi

Kiszone jabłka z przyprawami korzennymi

Kiszone jabłka z przyprawami korzennymi

Kiszone jabłka w słoju Kiszone jabłka to tradycyjny przysmak polskiej kuchni. Dawniej jabłka były przede wszystkim dodawane do beczek z kiszoną kapustą. Jednak te owoce można także kisić oddzielnie - w słojach. Do kiszenia najlepsze są drobne jabłuszka zebrane ze starych jabłoni. Świetnie sprawdzą się owoce ze zdziczałych jabłoni zebrane w czasie jesiennych wycieczek. Ważne, żeby wybrać owoce bez oprysków - zbyt wiele chemii nie służy kiszonkom. Coś ciekawego: Jak kisić owoce i warzywa od A do Z Kiszone jabłka t... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotujemy i jemy

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.