Sernik wiedeński mojego taty. Tradycyjny sernik bez spodu, proszku do pieczenia i bez mąki ziemniaczanej

Sernik wiedeński mojego taty. Tradycyjny sernik bez spodu, proszku do pieczenia i bez mąki ziemniaczanej

Sernik wiedeński mojego taty. Tradycyjny sernik bez spodu, proszku do pieczenia i bez mąki ziemniaczanej

Tradycyjny sernik wiedeński mojego taty Polecam przepis na tradycyjny sernik wiedeński , który piekł mój tato. W tym serniku nie znajdziecie proszku do pieczenia, mąki ziemniaczanej , a nawet spodu z kruchego ciasta lub herbatników. Co ważne, ten sernik nie pęka i prawie nie opada, i zawsze się udaje . Poniżej zdradzam sekrety jego przygotowania. Z tego przepisu wychodzi sernik na tortownicę 22 cm. Składniki na sernik wiedeński  500 g tłustego białego sera (twarogu) 5 jajek 150 g miękkiego masła 180 g cukr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotujemy i jemy

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.