Święta, święta i po. Dziś już kończymy jeść świąteczne potrawy, pojadamy świąteczny sernik , mazurek kokosowy i kajmakowy, kończymy sałatki i odpoczywamy przed kolejnym tygodniem pełnym pracy. Choć te święta strasznie szybko mi minęły to muszę przyznać, że odpoczęłam i w końcu się wyspałam. Mam nadzieję, że to wiosenne przesilenie już minęło i z nową energią będę mogła zacząć realizować nowy projekt, do którego zbieram się już od jakiegoś czasu. Na razie jeszcze jednak święta. Wracam do świątecznego stołu, ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...